24 augusti 2012

Dag 5: Kirurgveckan 2012, Linköping

Le grand finale... Veckans i mina ögon mest spännande föreläsning startade dagen. Det var en kirurg från Oslo som berättade om deras traumacenter där och hur de hade klarat av att ta hand om alla de allvarligt skadade efter terrorattacken i Regeringskvarteret samt på Utøya 22 juli förra året... Att han dessutom hade föreläsningen på norska förgyllde min dag! :) (Han hade fått välja mellan Norsk, "Sv-orsk" eller Engelsk :P haha)

Det var tydligen tur att det inte hände i Stockholm, Göteborg eller annan svensk stad för vi har inte samma resurser som Norge har... Och man kunde inte låta bli att fundera på om man skulle klara av att hantera en sådan tragedi och isf hur? Kan man tänka rationellt och uppträda professionellt när ens land utsatts för en så fruktansvärd attack?!

Passande nog fick ondskan sitt straff idag... Livstidsfängelse och förvaring, visserligen som han själv önskade... Men han får det nog inte lätt i finkan...

Resterande av dagens program handlade om specialistutbildade sjuksköterskor... Spännande, men också provocerande... Det som jag blev mest irriterad över var att några fick det att låta som om vi "vanliga"/grundutbildade inte kunde ge patienterna bra vård... Självklart ska man sträva mot att öka sin kompetens, men man behöver inte låta så nedvärderande... Aja skitsamma..

Nu sitter jag på tåget hemåt... Om knappt en timme är jag hemma! :) åh vad jag ska pussa på mina missar ❤ och såklart på min sambo ;) Jag råkade titta lite för länge på min kalender, där min fina Algot ❤ pryder både fram och baksida och fick behärska mig för att inte braka ihop på Linköpings central... Hemlängtan och sorg är ingen bra sammansättning... :S

Ska till Beckis ikväll och det kanske blir utgång på det ;) vi får se hur vi kännet :) mat först iaf!

Puss ❤

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sidvisningar förra veckan